Corona……..Ja, vad säger man. Vilket jäkla skit!!! Inget är som det ska, inget är som det skulle och inget blir av…….Jag säger som barnen; jag hatar corona!! Jag tillhör ju riskgruppen. Men, att inget göra kan ju göra en galen oxå!! Visst! Jag är försiktig!! Tvättar händerna, är inte ute i stora samlingar. Men jag träffar, Emma & barnen!! Handlar i bland!! Går här hemma annars och skrotar!

Utställningar, Ja det blev vi blåsta på!! Vi som hade en valp!! Och hela utställnings säsongen på g…..Men NEJ!! Det blir inget!! Vi saknar er alla som vi brukar träffa där! Ni med cottar, alla andra raser, alla ni som jobbar med/på utställningarna. Och kanske är det några som vi inte kommer att träffa mer,just på grund av corona. Vi vet att vi kommer att sakna Kicki & Benke. De som har Bellan och 2 st andra hundar. Där har båda gått bort i corona. Och vi tänker på deras familj.

I Vår egen familj, har ingen fått corona. Både farmor och farfar har hur haft turen att klara sig! Trots att båda har legat på sjukhus!! Det började med att farmor ramlade i trappen när hon skulle gå in! Det vet i sjutton! hur hon bar sig åt! Det vet hon inte själv heller! Men det resulterade i sönderslagna glasögon, späkt ögonbryn, stor bula vid tinningen, sönderslaget bakhuvud, revbensbrott, och handledsbrott! Jag hörde när hon ringde att det var allvar! Hon hade larmat hemtjänsten! Men det vet hon inte om…… Det var bara att ringa 112. Men i dessa tider……får ju ingen följa med. En konstig känsla, när de har ont, att lämna dom ensamma. MEN….Vi har ju Tobbe!! Som just nu jobbar på Vrinnevi, på avdelningen som farmor hamnar på. Trots att Tobbe är utlånad till corona avdelningen, kan han ta med grejer till farmor, hålla henne och oss underrättade om vad som händer! 5 dagar blir hon kvar. Kommer hem på tisdagen, med full hemtjänst!! Jaja, det är oxå en risk…Men vad gör man??

Torsdag fm, ringer telefonen…..Farfar har ramlat och brutit lårbenet på Birka!! Jaha, samma visa!! Ambulans och inte få följa med. Men …åter igen, har vi Tobbe!! Som kan lugna och informera åt alla håll!! På fredagen ringer de från avdelningen, och undrar över att farfar hostar, kan han ha corona? Men jag kan lugna dom att han har hostat sedan vi var till tandläkaren den 12 mars!! Det lugnar dom, en stund…..men de tar prover för corona, och behandlar honom som det. Han blir isolerad. Det räddar nog livet på honom!! Men …Han är dement!! Och han vet inte vart han är, vad som har hänt, känner igen och de har skyddskläder på sig. Klart att han blir rädd!! Och aggressiv…… Det visar sig senare att han har lunginflammation, och det blir kritiskt ett tag. Men han är seg farfar!! Snart 94 år!! När läkaren ringer och hör sig för, bestämmer vi tillsammans att han ska få åka hem så fort som möjligt! Bättre att han får vara isolerad hemma på Birkagården! Där han har sina flickor. Än att få vara på sjukhus och inte veta vart han är….. Det ordnar till sig!! Men det var tufft ett tag!! Några veckor senare , ramlar farfars syster och bryter lårbenet och en arm. Hon har inte samma tur. Hon drabbas av corona, och avlider veckan efter.

Påsken blir inte heller så som vi hade tänk! Inge Kolmården Tillsammans med Emmas familj ! Men vi träffas och äter!! Inte trodde du något anat!!

Vi fick ju tillbaka lilla Diva, av personliga skäl. Det blir inte som man tänker sig, och tillsammans hjälps vi åt att hitta ett nytt hem till henne. Vi tror att vi har hittat det hos Wilma & Adam i Umeå!! Långfredagen flyttar hon hem till dom!! Vi kan bara önska lycka till!!

Sista gången vi hade gäster, är när jag fyllde år!!! Och det är ju lääänge sedan!!! Det är preskriberat…Ja, nu har du fått en uppdatering hos oss!! Nu försöker vi hålla i detta!! Eller hur!?// Kram& Voff Gittan