63 dagar efter parning, beräknar man valpning. I Diddis fall ska det vara 1 oktober. MEN…..jag har hela tiden sagt den 28 september, (dag 60) och 5 valpar.

Lördag den 28, har Emmas familj planer på att se veteranplöjning som hålls på Nybbles mark, av kusin Fredrik. Sedan är det jeepträff i Olerum som ligger i Östra Ryd, några km bort. Men,Melissa, tycker inte att något av det är så kul, så efter plöjningen vill hon vara med mormor & morfar. ( jag har ju alltid sagt att detta är ett klokt barn!)

Diddi är lite orolig, vet inte riktigt vad eller vart hon vill vara. Så något är på gång….Jag följer henne med ett öga, medans vi spelat spel . Vid 16.30 skickar jag sms till Emma att det är något på gång. Hon tror mig inte riktigt… Jag sätter Missan vid tv´n och är med Diddi i arbetsrummet, där valplådan står. Jag ser att sammandragningarna blir mer intensiva. Och Tomas får ringa Emma, medans jag koncentrera mig på Diddi.

Diddi som hade krupit in under ett skåp, kommer ut med fart och hoppar rakt upp i sin rosa vagn. Där börjar valpningen! Lagom höjd för mig att sitta och ta emot valparna genom öppningen fram på vagnen! Där föds det på mindre än 2 timmar; en tik ,hane, tik & så en tik till!

Tomas och jag tar emot den första valpen, som Emma inte hinner hem till. Melissa får berätta för mamma när hon kommer! Men de andra 3 tar Emma & jag emot! Tomas sitter med de nyanlända små liven innanför tröjan för att hålla dom varma. Melissa sitter bredvid morfar! Mathias & Harry åker för att köpa pizza.

Tänk!! Vår 5 kull föddes hemma! Inget kejsarsnitt! Inget Valla djursjukhus! ( Även om jag ringt in och kollat läget inför ett eventuellt besök!) Och notera vilken dag det blev!! Något Emma inte alls vill höra talas om……// Kram & Voff Gittan

Den första valpen
Hej mamma!

Lilla familjen! Diddi med sina Diddisar!